Activiteiten


Wandelingen - zomer & winter

Niets is zo relaxerend dan een wandeling in de natuur. Op het eind van onze straat loop je recht het bos in. Deze wandeling kan je zo lang of zo kort maken als je zelf wil. Je komt in zowel stukken woud als in meer open bebossing aan de rand van het water.
Je kan er genieten van de geluiden van de natuur en met wat geluk, kom je een groepje herten tegen. Voor lange wandelingen, kunnen wij zorgen voor een heerlijke picknickmand (inclusief deken). Smeer je kuiten almaar in !
Fietsen

Voor de sportievelingen, zijn er een aantal fietsroutes in de buurt. De aanduidingen op de weg zijn ideaal en sturen de fietsers langs de mooiste baantjes.
Kajaken

Afvaart van de Semois per kajak! Om de schoonheid en de authenticiteit van de Ardense landschappen te ontdekken, moet u in de natuur zijn. Laat u per kajak meedrijven door de vallei van de Semois. Kajakken is de beste manier om de Semois te verkennen, samen met vrienden of familie. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd!

VAN 15 MAART TOT 15 NOVEMBER!
Langlaufen

Mensen die graag langlaufen kunnen terecht in Croix-Scaille die het derde hoogste punt van België is. Bij sneeuw worden de locale sneeuwpisten open gesteld van 2,5Km, tot 10Km. Er is een uitstekende verhuurdienst met nieuwe latten (sinds 2012) en zonder extreem drukke toestanden met dagjesmensen. Er is heel veel plaats om eenvoudig te parkeren, zelfs bij dikke sneeuw. Bij twijfel over de piste bellen we s'morgens onze vriend Roger die verantwoordelijk is voor het trekken van de lijnen met zijn sneeuwscooter. U kan er naderhand ook een drankje krijgen naast de warme kachel in een erg gemoedelijke sfeer. Mensen die zelf latten hebben kunnen we een prachtige langlauf wandeling laten maken vanaf onze vakantiewoning met de garantie op onbetreden plaatsen, waar in die tijd van het jaar enkel dieren komen. Deze tocht is ongeveer 7Km lang, start eenvoudig langs brede paden en versmalt naarmate men verder het bos in gaat.Bezienswaardigheden


Roofvogels

Het ganse jaar open met uitzondering van december en januari Het team van jardin des hiboux staat altijd klaar voor een leuke en informatieve dag. Voor degenen die nog nooit een roofvogel van dichtbij heeft kunnen bezichtigen is dit een onvergetelijke ervaring. Er worden dagelijks 2 à 3 verschillende demonstraties gegeven met verschillende vogels. Voor degenen die nog nooit een roofvogel op hun hand hadden, is dit de ultieme kans. Een bezoek in de professionele imkerij staat ook op de planning. Hoe de honing van bloem naar uw sandwich zijn weg vindt, hoe de bijen leven in hun mooie houten huisje komt u dan te weten. Als afsluiter wordt u uitgenodigd voor een lekkere degustatie van de bijenproducten in onze winkel. Naast imkerij en valkerij, zijn er ook nog leuke boerderijdieren, ezels, pony's, schapen, geiten zelfs alpaca's. deze kunt u steeds een bezoekje brengen, en misschien zelfs eten geven.
Bizon farm

Een andere kijk op landbouw. In 1998 begonnen wij in Orchimont met het fokken van bizons. Wij wilden een milieuvriendelijk landbouwbedrijf creëren waar het vooral draait om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Vandaag hebben wij zo'n 200 bizons onder onze hoede die verspreid leven over verschillende sites. Van eind maart tot half november